Colaborarea Todema cu Markforged

„Datorită tehnologiei Markforged, am observat o scădere cu 80% a timpului de producție și a costurilor, în comparație cu producția din centrele noastre de prelucrare.”

– Luca Palamara, inginer mecanic proiectant

Clientul

Din 1960, Todema proiectează și produce mașini, precum și instalații, pentru diverse sectoare ale pieții, oferind soluții de ultimă generație, care respectă cerințele clienților.

Compania a început să dezvolte mașini de prelucrare a sârmei, pentru a satisface nevoile locale din Italia. Ulterior, și-a extins producția în diverse sectoare industriale – de la mașini automate de umplut capsule până la ambalare farmaceutică, automatizare, robotică și simulatoare de înaltă calitate. Astăzi, Todema exportă în Europa, America și Australia.

Provocarea

Pentru a produce mașini personalizate, destinate clienților săi, dar și a rămâne un nume de top la capitolul inovație, Todema a fost nevoită să creeze un număr mare de prototipuri. În mod tradițional, aceste prototipuri au nevoie de resursele departamentului de producție. Implicit, mașinile CNC necesită o durată mare de timp pentru a produce piesele finale. Realizând unele cereri pe bază de subcontractare, compania s-a confruntat cu provocarea de a controla, în mod fiabil, timpii de așteptare și costurile.

În parteneriat cu Universitatea din Pavia și Universitatea Politehnică din Milano, Todema a arătat mereu un interes puternic pentru noile tehnologii. Drept urmare, Todema a decis să exploreze fabricarea aditivă, care promitea un răspuns la problemele greu de rezolvat prin intermediul tehnologiilor tradiționale.

 

Todema , în parteneriat cu Universitatea din Pavia și Politecnico di Milano, a arătat întotdeauna un interes puternic pentru noile tehnologii. Drept urmare, Todema a decis să exploreze fabricarea aditivă, care promitea un răspuns la problemele în continuă schimbare și greu de rezolvat cu tehnologiile tradiționale.

Soluția

Grație armăturii cu fibre continue (CFR), tehnologia Markforged i-a permis firmei Todema să producă atât prototipuri, cât și piese de uz final, cu o rezistență mecanică similară cu cea a aluminiului. Datorită finisajului excelent al suprafeței și toleranțelor dimensionale consecvente, tehnologia Markforged a devenit soluția ideală pentru prototiparea și fabricarea pieselor de uz final, în loturi mici, solicitate de clienți.

Capacitatea de a imprima intern prototipurile a scurtat substanțial timpul necesar pentru implementarea, punerea în funcțiune și validarea utilajelor. Totodată, a favorizat eliberarea lățimii de bandă pentru mașinile CNC ale companiei.

Rezultatul final? Dezvoltarea produselor cu viteza fulgerului, deoarece geometriile specifice echipamentelor pot fi acum testate rapid, economic și ușor cu prototipuri funcționale. Datorită imprimării 3D cu Markforged, Todema a observat inclusiv o producție mai eficientă în alte domenii. De exemplu, procesul rapid și intuitiv le-a oferit inginerilor și designerilor mai mult timp pentru a se concentra pe ceea ce le place: inovația.

Viitorul

Cu platforma Digital Forge, Todema a reușit să extindă spectrul de utilizare a producției aditive. Datorită fiabilității și calității imprimărilor, Todema a început să folosească Markforged pentru a imprima 3D atât prototipuri, cât și piese de producție. Astăzi, multe dintre mașinile Todema conțin componente imprimate 3D.

Mai mult, software-ul intuitiv i-a permis echipei tehnice să implementeze beneficiile chiar de la început, fără a fi nevoie de un timp îndelungat de învățare. Piesele au putut fi optimizate cu ușurință, Todema profitând de beneficiile CFR încă din primele etape de dezvoltare a produsului.

Viitoarele programe de cercetare și dezvoltare ale Totema se vor baza din ce în ce mai mult pe utilizarea imprimării 3D pentru termene de livrare mai rapide, prototipuri mai ieftine, mai multă lățime de bandă de prelucrare CNC și o experiență superioară de dezvoltare a produselor, de la început până la sfârșit.

„Pe o mașină destinată sectorului farmaceutic trebuia să încorporăm un transportator de medicamente, cu o geometrie concepută pentru a fi imprimată 3D. Înainte, operațiunea implica șase componente. Acum, e nevoie de două. Cu tehnologia Markforged, am observat o scădere cu 80% a timpului de producție și a costurilor, în comparație cu producția din centrele noastre de prelucrare.”

Luca Palamara , inginer mecanic proiectant

Lăsați-vă inspirați de succesul altor companii. Abonați-vă la newsletter pentru mai multe informații din domeniul industriei și tehnologiilor 3D.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.