Colaborarea Voestalpine – Creaform

Voestalpine Stahl GmbH e unul dintre cei mai mari producători de oțel din Europa, fiind compania principală a diviziei de oțel și un furnizor pe care se pot baza producătorii de automobile de renume și companiile de producție. Cu sediul în Austria, întreprinderea produce, de asemenea, plăci grele și produse turnate pentru cele mai dificile condiții din industria energetică. Totodată, oferă soluții personalizate pentru extinderea energiei regenerabile.

În încercarea sa de a modela un viitor curat și de a obține o producție de oțel neutră din punct de vedere climatic, producătorul global de produse din oțel de înaltă calitate caută mereu soluții de măsurare, pentru a-și îmbunătăți performanța.

Recent, centrul internațional de competențe siderurgice al grupului Voestalpine a avut cerințe noi, specifice aplicațiilor de inginerie inversă și control al calității. Lucrul direct în medii dure, conformitatea cu standardele de precizie și versatilitatea pe o varietate de suprafețe au fost parametrii esențiali pe care noul sistem de măsurare trebuia să îi îndeplinească. În plus, a fost necesară post-procesarea simplă și rapidă pentru integrarea în procesele existente.

Articolul dezvăluie modul în care soluțiile de scanare 3D Creaform au răspuns nevoii diviziei de oțel Voestalpine, sporindu-le acuratețea, versatilitatea și eficiența.

Provocare: Precizie mai mare într-un timp mai scurt

Căutarea unui nou sistem de măsurare a venit din dorința companiei de a se angaja pe deplin în lumea digitală, acțiune imposibil de realizat cu metoda de măsurare existentă. Această cerere s-a manifestat în special în inginerie inversă și controlul calității.

În primul rând, instrumentul de măsurare trebuia să fie insensibil la vibrații. În plus, trebuia să fie portabil, astfel încât să poată fi transportat oriunde era necesar. În paralel, timpul de măsurare a trebuit redus substanțial, mai ales atunci când se măsurau suprafețe strălucitoare.

Putea echipa să găsească o soluție de măsurare 3D care să îndeplinească toate aceste cerințe?

Soluție: portabilitate și acuratețe fără compromis

Datorită preciziei inegalabile, manevrării impresionante a suprafețelor reflectorizante și portabilității legendare, Voestalpine Stahl GmbH a decis să opteze pentru HandySCAN 3D, seria BLACK, scanerele 3D MetraSCAN și instrumentul de măsurare tactil HandyPROBE. Combinația dintre aceste scanere portabile 3D și CMM poate acoperi un spectru larg de sarcini și aplicații de măsurare. Gama menționată include totul, de la scanarea componentelor minuscule, cum ar fi profilele angrenajului, până la părțile unui întreg sistem.

Actualmente, scanerele Creaform sunt utilizate în special în ingineria inversă, pentru a crea desenele tehnice ale pieselor de schimb, pe baza datelor scanate, precum și în sfera controlului calității – pentru a compara datele scanate cu CAD și a determina eventualele abateri ale componentelor de la desenul lor tehnic.

Avantaj: Scanarea în orice loc

De când a optat pentru soluțiile de scanare 3D de la Creaform, Voestalpine a observat îmbunătățiri notabile în precizia măsurătorilor. Simultan, și-a redus timpul de măsurare. Performanța scanerelor 3D a fost remarcată mai ales în timpul măsurării finisajelor complexe ale suprafețelor și a geometriilor de diferite dimensiuni.

În prezent, când vine vorba de controlul calității, turnările (castings) pot fi măsurate în întregime cu MetraSCAN 3D și HandyPROBE, pentru a crea documentație tehnică completă. În ingineria inversă, componentele care nu dispun de date originale sau CAD, pot fi acum recreate cu sistemele de scanare Creaform 3D și Geomagic Design X, sisteme din care pot fi derivate desenele tehnice pentru producție.

În plus, post-procesarea simplă a datelor a facilitat integrarea rezultatelor măsurătorilor în fluxul de lucru existent. De asemenea, portabilitatea scanerelor 3D a făcut posibilă utilizarea lor direct pe etajul de producție, unde vibrațiile și oscilațiile sunt omniprezente, sau în diverse ateliere și stații de măsurare.

Proiecte viitoare care implică tehnologia de măsurare 3D

Conștientizând utilitatea tehnologiilor de măsurare 3D Creaform, Voestalpine a decis să apeleze la ele și în alte domenii, inclusiv urmărirea stocurilor și adaptarea pieselor sistemului, inginerie inversă a componentelor unice ale mașinii și controlul calității componentelor produse intern sau extern. Cu siguranță, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară.

Pentru mai multe informații din domeniul tehnologiilor și industriei 3D, nu ezitați să vă abonați la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.