Fratelli Rossetto și 3DEXPERIENCE

Fratelli Rossetto activează în industria mobilei din 1957, furnizând produse semifabricate din poliuretan pentru mici zone de lounge, lanțuri hoteliere sau aeroporturi. Compania combină experiența sa considerabilă și spiritul inovator, îmbunătățindu-și constant produsele cu design italian.

De la proiectarea modelului până la turnarea lui în poliuretan și efectuarea controlului calității, fiecare pas al procesului este asigurat de profesioniști internaționali calificați, echipați cu utilaje de ultimă generație.

Fratelli Rossetto are peste 200 de angajați în Trebaseleghe, Italia, la nord-vest de Veneția, exportând mobilier pe toate cele cinci continente.

Rezolvarea problemelor ce țin de dezvoltarea produsului

Conducerea companiei era conștientă că trebuie să rezolve câteva probleme critice. Prima ținea de informațiile importante privind numeroasele lor produse, împrăștiate prin diverse foldere. A doua problemă viza găsirea unei modalități sigure de a accesa și gestiona revizuirile aduse produselor. Nu în ultimul rând, fluxul de lucru de aprobare trebuia îmbunătățit deoarece nu încuraja comunicarea sau colaborarea între departamente.

Când Marco Rossetto, șeful de cercetare și dezvoltare al companiei, s-a familiarizat cu 3DEXPERIENCE a conchis că a găsit modul de a soluționa problemele care afectau fluxul de proiectare și producție al instituției. Designerii au fost entuziasmați de platforma 3DEXPERIENCE deoarece puteau lucra cu ușurință de oriunde, cu cele mai recente date, colaborând și partajând fișierele rapid și ușor, totul într-un singur spațiu de lucru.

Compania a ales 3DEXPERIENCE Works deoarece platforma sa de gestionare a datelor privind produsele se integra cel mai bine cu soluțiile SOLIDWORKS existente.

Reducerea costurilor de gestionare a datelor

Alberto Volpato, manager IT la Fratelli Rossetto, subliniază că instituția și-a dorit mereu o soluție cloud.

„Deoarece platforma e furnizată ca serviciu, costurile de gestionare a hardware-ului și de întreținere sunt reduse.”

Alberto Volpato, manager IT Fratelli Rossetto

Designerul Andrea Mazzaro lucrează cu studii de fezabilitate și cu industrializarea noilor proiecte. El susține că platforma 3DEXPERIENCE l-a ajutat să reducă erorile și să grăbească obținerea rezultatelor dorite. Totodată, soluția bazată pe cloud a facilitat colaborarea internă și externă, într-un mediu de lucru protejat și reglementat.

3DEXPERIENCE a depășit toate așteptările. A fost ușor de utilizat. În plus, ne-a oferit certitudinea că folosim întotdeauna doar datele recente. Avem mai mult timp la dispoziție pentru a ne dedica proiectării, nu gestionării fișierelor.”

Andrea Mazzaro, designer Fratelli Rossetto

Tot Mazzaro e de păreare că platforma 3DEXPERIENCE le-a facilitat munca, oferind personalului posibilitatea de a lucra într-o structură de ciclu de proiectare simplă, dar eficientă.  Numărul de erori de proiectare și întârzieri a fost redus considerabil datorită instrumentelor puternice de control al reviziilor, disponibile în portofoliul de soluții de gestionare a datelor 3DEXPERIENCE Works. Revizuirile anevoioase, care în faza de proiectare sunt mari consumatoare de timp și de bani, au fost practic eliminate.

Dacă doriți să aflați mai multe detalii despre cum puteți optimiza dezvoltarea produselor dvs., prin gestionarea eficientă a datelor și creșterea colaborării companiei, ne puteți contacta. De asemenea, nu ezitați să vă abonați la newsletter, pentru informații din domeniul industriei și tehnologiilor 3D.

 

 

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.