FX20 pentru producția în volum mic

Când cererea pentru unul dintre produsele noi le-a depășit așteptările, producătorul de sisteme de securitate KST Moschkau a apelat la FX20, dorind să evite lanțurile de aprovizionare dezordonate. Rezultatul? FX20 a redus timpul de livrare de la 3-4 săptămâni la 2 zile. De asemenea, costurile de producție au ajuns la 1/6 în comparație cu cele anterioare,  pentru că nu a mai fost nevoie de utilizarea mai multor componente din aluminiu, achiziționate de la magazine CNC terțe.

Clientul

KST Moschkau GmbH este o afacere de familie, fondată în 1985. Aceasta dezvoltă soluții de sistem complexe, în principalele domenii de activitate ale Broadcast & ProAV, ale tehnologiei media și sistemelor de securitate AV.

În cadrul KST Moschkau, divizia de construcții de sisteme își fabrică propriul portofoliu extins de componente, articole și sisteme, folosind tehnici de producție de ultimă generație. Pentru  un plus de vizibilitate, și-au dorit să-și extindă portofoliul de produse, prin oferirea soluțiilor personalizate.

Provocarea

La începutul lunii februarie 2020, KST a început producția seriei KST-OH – carcase exterioare pentru camera PTZ Panasonic. Cererea pentru produs le-a depășit așteptările, făcându-i totodată să remarce că procesul de fabricație existent nu era scalabil pentru producția în volum mic. Inițial, carcasa camerei a fost proiectată intern, iar componentele au fost externalizate către magazine CNC, unde urmau să fie prelucrate.

Deoarece carcasa conținea mai multe plăci de aluminiu, iterațiile au devenit rapid costisitoare, mai ales că era vorba de personalizarea unei comenzi în volum mic.  Pe lângă forța de muncă suplimentară necesară, procesul s-a dovedit extrem de îndelungat, fiind nevoie de pași multipli pentru a obține și asambla numeroasele componente, destinate unui singur produs. În plus, dependența companiei de terți i-a lăsat fără control asupra timpilor de livrare – forțându-i să întârzie și mai mult predarea proiectelor.

Soluția

În loc să-și externalizeze majoritatea produselor către companii terțe, echipa KST a decis să rezolve singură problema. În calitate de client Markforged, au înțeles imediat ce impact ar avea FX20 asupra lanțului de aprovizionare. Optând pentru modelul FX20, KST a putut imprima 3 componente pe un singur pat de imprimare (525x400x400 mm). O imprimantă mai mică i-ar fi obligat să imprime mai puține piese simultan, dar și să împartă piesele mai mari în multiple componente de dimensiuni mici.

Imprimarea carcaselor PTZ Panasonic pe modelul FX20 a redus costurile și a accelerat substanțial producția – oferindu-i companiei mai multă flexibilitate pentru a prototipa și itera proiectele, înainte de a le livra clienților. Finisajul excelent al suprafeței, dar și duritatea specifică materialului Onyx , a ajutat echipa KST să păstreze cel mai înalt standard de calitate pentru produse. După post-procesare, carcasa nu era vizibil diferită de omologul său din aluminiu. De fapt, singura diferență reală a fost greutatea mai mică. În paralel, noua metodă de fabricație a făcut posibilă obținerea unor carcase rezistente la condițiile meteo aspre, cum ar fi ploaia, razele UV și variațiile extreme de temperatură.

Trecerea la Additive a redus instantaneu costurile și a accelerat producția, oferindu-ne libertataea de a crea prototipuri și de a itera proiectele, în propriile noastre condiții, înainte de validare. Finisajul excelent al suprafeței și duritatea caracteristică Onyx ne-au ajutat să menținem cele mai înalte standarde de calitate pe care le-am stabilit pentru produsele noastre.”

Felix Moschkau, KST Moschkau

FX20

FX20 aduce Digital Forge și Continuous Fiber Reinforcement într-un domeniu nou de piese și industrii.

 • Construiri masive, mai rapide — FX20 îmbină dimensiunea și debitul pentru a realiza versiuni mai mari, la viteze incredibile, oferind beneficiile Digital Forge la o scară nouă.
 • Piese variate de uz final — Prevăzută pentru orice, de la instrumente și accesorii performante până la piese de producție de uz final, această imprimantă 3D de format mare poate consolida filamentul ULTEM™ 9085 cu fibră de carbon continuă.
 • Performanță pregătită pentru producție — Imprimanta 3D de producție, proiectată cu precizie, bazată pe senzori, oferă fiabilitate și performanță revoluționare, dar și o interfață intuitivă.

**Mărcile comerciale ULTEM™ și 9085 sunt utilizate sub licența SABIC, a afiliaților sau subsidiarelor sale.

Rămâneți conectat la universul tehnologiilor 3D. Abonați-vă la newsletter.

  Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

  3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


  Politica de prelucrare a datelor caracter personal
  Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.