Instrumente de Producție Printate 3D: 5 Exemple

 

Procesul de proiectare, prototipare și fabricare a uneltelor pentru producție poate fi cea mai costisitoare și consumatoare de timp parte a ciclului de dezvoltare a produsului.

Printarea 3D a matrițelor termorezistente, a matrițelor de injecție, a inserturilor, a nucleelor și a altor unelte elimină necesitatea utilizării CAM-ului, permite proiectarea pieselor mai complexe fără teama creșterii costurilor și eliberează resurse valoroase din atelier.

Iată cinci exemple impactante de unelte printate 3D:

  • Unelte pentru suprainjectare – această unealtă de matriță compozită este fixată la 30 de tone, cu o presiune de injecție a plasticului de până la 1.000 PSI încălzită la peste 380°F.
  • Dispozitiv de sudare – vechea instalație pentru asamblarea brațelor necesita patru componente prelucrate, dar poate fi tipărită ca o singură piesă. Această imprimare din oțel inoxidabil 17-4PH poate gestiona ușor solicitările necesare.
  • Dispozitiv de asamblare personalizat – această uneltă compozită era inițial o asamblare multipart prelucrată care trebuia asamblată manual folosind tije și șuruburi. Cu imprimarea 3D, au reușit să consolideze uneltele într-o singură piesă.
  • Bobine de inducție din cupru pur – aceste piese pot fi proiectate cu geometrii interne intricate, inclusiv răcirea uneltelor și răcirea pieselor.
  • Matriță termorezistentă – matrițele termorezistente compozite printate 3D pot rezista la temperaturi de până la 302°F (150°C) pentru perioade îndelungate de timp cu distorsiuni minime.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru mai multe exemple, consultați biblioteca Markforged de aplicații adiționale: