Precise PLA: Materialul eficient pentru validarea conceptului

Precise PLA vă permite să treceți de la concept la producție, fără a schimba platforma.

Markforged a adăugat Precise PLA în portofoliul său de materiale. Acum este și mai ușor să prototipați, să creați unelte personalizate și să fabricați piese de uz final, totul pe o singură platformă.

Ce este Precise PLA?

Precise PLA este versiunea specializată Markforged a unuia dintre cele mai comune materiale de prototipare din industria producției aditive – Acidul Polilactic (PLA). Markforged va oferi Precise PLA în opt nuanțe distincte – galben, roșu, verde, albastru, portocaliu, negru, alb și gri. Digital Forge a fost calibrat, cu modificări în software-ul Eiger, pentru a imprima Precise PLA calitativ, în mod repetat.

PLA Precise reprezintă o opțiune rentabilă pentru evaluarea design-urilor, folosind Digital Forge.

Inginerii Markforged s-au distrat, validând Precise PLA cu ansambluri complexe, multicolore, cum ar fi acest design de excavator de la Fab365

Când ar trebui folosit Precise PLA în loc de Onyx™ sau filamentele de tip fibră continuă?

Precise PLA e recomandat ca opțiune rentabilă pentru prototipuri, verificări de potrivire sau orice alte aplicații care nu necesită proprietățile mecanice îmbunătățite ale Onyx și/sau ale fibrei continue. În plus, nuanțele distincte pot facilita utilizarea și spori siguranța uneltelor și accesoriilor, grație codificării culorilor.

PLA nu este compatibil cu fibra continuă. De regulă, dacă piesa dvs. trebuie să fie mai puternică sau mai rezistentă la impact/căldură decât plasticul obișnuit, este recomandată utilizarea Onyx-ului și a fibrei continue adecvate. Markforged anticipează că mulți ingineri și designeri vor prototipa inițial modelele folosind PLA Precise, iar ulterior vor trece la producerea lor din Onyx întărit cu fibră de carbon continuă.

Precise PLA: prototiparea plasticului în „stil Markforged”

Inginerii și oamenii de știință de la Markforged sunt obsedați de calitate. Când și-au propus să realizeze un plastic mai accesibil pentru prototipare, n-au făcut rabat la calitatea, fiabilitatea și ușurința imprimării cu care utilizatorii erau deja familiarizați și pe care le îndrăgeau la Onyx. 

Zero Tolerance LLC, o fabrică de turnare prin injecție, specializată în a ajuta companiile să-și aducă ideile de la concept la producție, a fost una dintre primele care a testat Precise PLA. Steve Michon, președinte și CEO al fabricii, a afirmat despre piesele realizate cu noul material: „Atunci când se foloseau alte imprimante 3D și materiale PLA, rezultatele nu erau atât de precise pe cât ar fi trebuit, chiar și după multiple iterații. Imprimarea pieselor la dimensiunea și calitatea de care avem nevoie, cu funcționalitatea necesară și la un preț excelent este esențială pentru afacerea noastră. Odată ce validarea designului, utilizând Precise PLA, este finalizată, trecem la producția pentru testarea funcțională, apelând la materialul Onyx de la Markforged. Piesa de uz final o imprimămcu fibră de carbon continuă.”

Zero Tolerance validează proiectele cu geometrie complexă și caracteristici de asociere, necesitând precizie și acuratețe

Pe lângă prototipare, Zero Tolerance utilizează Precise PLA și împreună cu materialele compozite de înaltă rezistență de la Markforged, pentru a imprima instrumente de asamblare armate cu fibră de sticlă, cu mânere codificate prin culori imprimate în Precise PLA. Culorile ajută operatorul să identifice rapid unealta corectă de care are nevoie, reducând astfel greșelile și sporind eficiența.

„Grație noului material, putem folosi imprimanta Markforged pentru a oferi rezultate excelente, în mod repetat, pe parcursul întregului proces de proiectare și fabricație. Aceasta este cea mai fiabilă platformă de aditivi pe care am folosit-o vreodată. Pur și simplu funcționează” a remarcat Steve Michon, Președinte și CEO Zero Tolerance LLC.

Versatilitate incredibilă. Construit pentru întregul ciclu de viață al produsului

Din punct de vedere istoric, utilizatorii Markforged au creat instrumente critice pentru diverse misiuni, precum și piese de uz final, apelând la imprimantele calitative și la materialele de înaltă rezistență de la Markforged. Prin reunirea pe o singură platformă a materialelor de prototipare rentabile și a aplicațiilor funcționale, Markforged oferă utilizatorilor săi o abordare și mai simplă a procesului de aducere la viață a designului.

Conform președintelui și CEO-ului Markforged, Shai Terem, „un material mai ieftin, dedicat conceptelor și prototipurilor, a fost una din solicitările de top venite din partea clienților Markforged. Faptul în sine a dus la reglarea software-ului și imprimantelor pentru imprimarea cu Precise PLA”. Compania speră că actualizarea le va permite utilizatorilor și să se distreze mai mult în timpul proiectării, punându-le la dispoziție un plus de culoare. „Acesta este doar un exemplu al modului în care Digital Forge alimentează în mod constant noi aplicații și se îmbunătățește pe măsură ce primim mai multe date și feedback de la clienții noștri”, a adăugat Shai Terem.

Disponibilitate, compatibilitate cu imprimanta și mod de utilizare

Precise PLA va fi disponibil în magazinele Markforged începând cu 15 martie 2022. Inițial, noul material va fi compatibil cu imprimantele desktop din seria Mark Two (Gen 2) și Onyx Pro (Gen 2), care sunt echipate cu cel mai recent extruder A3648. Ulterior, Markforged intenționează să pună la dispoziție Precise PLA pentru toate imprimantele din seria Industrial cu extruderul A3648 (a doua generație).

Ca procedură de întreținere specifică Precise PLA este necesar să curățați ocazional capul de imprimare. Prin urmare, asigurați-vă că odată cu achiziționarea unei bobine Precise PLA puneți în coș și o tijă de curățare (purge rod).

Rămâneți conectat la lumea tehnologiilor 3D. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.