Așa tată, așa fiu. Identificarea asemănărilor cu peel 3d

Părinții aud des fraza: „Vai, cât de mult îți seamănă copilul!”. E firesc. Genetica își spune cuvântul. Dar, pe lângă similaritățile vizibile, v-ați întrebat vreodată cât de mult semănați realmente cu rudele dvs.? Cei de la peel 3d au încercat să răspundă la întrebare, efectuând un mic experiment.

Subiecții lor (Fiul 1 și Fiul 2), au fost frați, de 26 și, respectiv, 30 de ani. Folosind un scaner peel 2, echipa din spatele experimentului le-a scanat inițial fețele. Procesul a fost simplu, scanarea fiind finalizată în câteva secunde, cât ai zice: Point&Shoot.

Fiul 1

Fiul 2

Din start era vizibil că între cei doi există un grad de rudenie, datorită asemănării lor. Pentru a duce experimentul mai departe, însă, au fost aliniate fețele cercetate în software-ul PEEL 3D, utilizându-se fit alingnment. Această metodă tinde să minimizeze diferențele dintre scanări și să le apropie. Ulterior, a fost generată o hartă cromatică a celor doi subiecți participanți la experiment. 

Comparația a arătat că Fiul 1 are o sprânceană mai proeminentă, un nas ușor alungit, și o față puțin mai îngustă decât Fiul 2. În rest, chipurile celor doi s-au dovedit asemănătoare, în limita a 2 mm.

Deși proiectul a fost mai degrabă unul ludic, rezultatele obținute pot avea o aplicație serioasă, permițând cuantificarea, cu maximă precizie, a asemănării dintre doi indivizi. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre acest experiment și evoluția sa, vizualizați videoclipul de mai jos.

Din pură curiozitate sau influențați de afacerea dvs., aflați în ce mod tehnologia 3D vă poate ajuta să vă materializați ideile. Abonați-vă la newsletter.

    Sunt de acord să primesc ultimele noutăți în domeniul

    3D CAD/CAM3D Print3D ScanHardwarePromoții, Webinarii ,Evenimente, Cursuri


    Politica de prelucrare a datelor caracter personal
    Am citit Politica prelucrare date cu caracter personal CADWORKS și sunt de acord cu prelucrarea acestora.